Pes v Prevádzkach

ZakaznickyServis

Doba ide dopredu a tlak médií na rodiny je už natoľko veľký, že pes sa stáva súčasťou rodín stále viac a viac. Budú sa hotely a reštaurácie adaptovať danému trendu, alebo sa tomu brániť a hosťa so štvornohými miláčikmi nepúšťať do svojich prevádzok ?

Inak povedané…Budú reštaurácie poloprázdne a pred prevádzkami, budú potencionálni hostia ´´paštekáriť´´ so svojim psami ?

Som si vedomý, že hygiena nebude so mnou súhlasiť a že pes do prevádzky nepatrí, prioritne kvôli hygiene. Ale prečo nenájsť kompromis medzi prichádzajúcim trendom a súčasnými hygienickými normami ? Stačí keď sa pozrieme do susedného Rakúska, s prísnymi hygienickými normami, na otázku, či môžete so psom do prevádzky, odpovedia s počudovaním, že samozrejme. Tak prečo len par kilometrov ďalej zastrašuje hygiena prevádzky likvidačnými pokutami.

Je prirodzené, že veci sa posúvajú dopredu a prichádzajú zmeny. To sa týka aj oveľa väčšieho záujmu o psíka v rodinách. Každý majiteľ psíka je radšej, keď jeho miláčik leží vedľa neho. Pre vás je to len hosť a jeho pes. Pre hosťa, je to člen rodiny o ktorého je veľa krát lepšie starané, ako o iných členov rodiny.

Aktuálne, len približne 40% prevádzok HoReCa, vpustia hosťa do svojho zariadenia so psíkom. Niektoré hotely sa k tomu postavili otvorene a ubytujú majiteľov so psíkmi, a niektoré hotely si to aj spoplatnili, takže  si za nich zaplatíte od 8-16,-Eur za noc. Zatiaľ samé hotely nevedia, začo vlastne peniaze chcú a akú službu za tých 16,- Eur psíkovi majiteľa poskytnú. Áno, hotel sa vyjadrí, že má väčšiu záťaž na vyčistenie danej izby od chlpov, slín a prachu, ktoré môže psík naniesť do izby. Vlasy a prach tam nechávajú aj ľudia a nedostávajú príplatok za znečistenie. Aj tu sa dajú nastaviť presné pravidla a k nadmernému znečisteniu nedôjde.

Ďalšou otázkou na majiteľa psa, ktorý si robí rezerváciu v hoteli je veľkosť psíka. „Je Váš psík veľký alebo malý?“…Aj v tejto téme hotely totálne tápu. Čo je malý a čo je veľký pes ? Čo im taká informácia dá vedieť ? Je Nemecký Ovčiak veľký pes ? Recepční sa zhodnú na tom, že JE! Ale v skutočnosti je to len stredný pes, ktorý sa vôbec nechytá svojou výškou a ani váhou na Aziatov, alebo Dogy, či Cane Corso.  Je pre hotel väčšia hrozba plne vycvičený väčší Nemecky Ovčiak, ako nesocializovaný Bulterier ? Už zrejme vnímate, že tému je nutné rozobrať ďaleko viac do detailov a nastaviť správny prístup.

Hotely, ak chcete zarobiť na prichádzajúcich trendoch, tak kľudne ! Ale dajte tomu pridanú hodnotu, aby majitelia psíkov vedeli, že sú na správnom mieste, kde bude postarané, ako o nich, tak aj o ich štvornohých rodinných členov. Je nutné nastaviť pravidlá pre majiteľov psíkov, tak ako váš personál má jasne nastavené svoje pravidlá. Anarchia v tomto prípade nemá svoje miesto v HoReCa. Určite by mali pribudnúť značky, ktoré by dali najavo hosťom, kam so psíkom môžu a kam už nesmú. Určite je nutne nezabúdať aj na ľudí ktorí psíkov radi až tak nemajú a je určite dobre umiestniť na svoju web stránku, či vstupné dvere informáciu PET FRIENDLY.

Otázky, ktoré je nutné si položiť:

Ako správne pristupovať k psíkom, keď prídu na recepciu? Aké prekvapenia môžu čakať na izbe majiteľa a jeho psíka ? Ako správne nastaviť pravidlá pre ubytovanie psíka v hoteli ?

Viete, ktoré rasy psíkov nepúšťajú vôbec chlpy ? Čo si musí zobrať majiteľ psíka so sebou, aby pobyt v hoteli bol pre všetkých harmonický ? Vie váš personál správne rozoznávať plemená psíkov a vie, ako k nim správne pristupovať ? Vie čo ma personál urobiť, keď psík spraví potrebu vo verejných priestranstvách ? Vie váš personál zistiť, či hosť zvláda svojho psíka ?

Má hotel kontakt na lokálneho  veterinára v prípade nutnej pomoci ? Ako v reštaurácii usadiť hosťa so psíkom ? Môže si psík chodiť po reštaurácii, keď je tak roztomilý ? Je voda pre psíka povinnosťou personálu v reštaurácii ?

Veľa otázok na ktoré potrebujete správne odpovede. Rád pomôžem.